lördag 15 september 2012

Bearnisesås

Jag blev riktigt nöjd med kvällens middag. Vårt middagsbesök blev tyvärr sjuka i sista stund, men vi lagade maten ändå. Lördagsgott blev det verkligen.

Middagen var fläskkotletter med pressad potatis, sparris och min egna bearnisesås. Mums!


Bearnaisesås (2 personer)

100 g smör
4 krossade vitpepparkorn
Persilja
2 finhackade schalottenlökar
2 msk ljus vinäger
2 msk vatten
2 äggulor
dragon
salt
cayennepeppar

Smält smöret och låt det svalna något. Koka peppar, persilja, lök, vinäger, vatten i en en kastrull utan lock till ungefär hälften av vätskan återstår. Sila och häll tillbaka vätskan i kastrullen. Ställ kastrullen i vattenbad i en större kastrull. Vattnet ska sjuda men inte koka.  Vispa ner äggulorna (Använd inte stålvisp i aluminiumkastrull för då blir såsen lätt gråaktig). Sjud under vispning tills blandningen tjocknat. Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret under kraftig vispning. Först droppvis sedan i en mycket tunn stråle. Ta inte med bottensatsen. Smaksätt med persilja, salt, dragon och cayennepeppar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar