måndag 5 mars 2012

Köttfärsbiffar med fetacreme

Måndag och ny matsedel har komponerats ihop och här har ni veckans första middagstips.

Köttfärsbiffar med fetacreme
600 g köttfärs
1 ägg
1/2 dl grädde
Salt
Peppar
Chilipulver
Oregano
5 soltorkade tomater i olja


Sätt på ugnen, 200 grader. Blanda köttfärs, ägg, grädde och kryddor. Blanda lätt. Skär soltorkade tomater i mindre bitar och rör ner även dem. Forma till biffar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Då behövs inget smör. Tillagas i ugnen i 25 minuter eller tills de har fått fin färg.

Fetacreme
200g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
3 soltorkade tomater
Salt
Peppar


Smula sönder fetaosten med en gaffel och blanda i yoghurt, salt och peppar. Skär soltorkade tomater i mindre bitar och blanda i dem i crèmen.

Servera med valfri sallad. Vi hade vitkål och brytbönor. Mums?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar