tisdag 7 februari 2012

Portionsomelett med trattkantarellycka

Denna förrätt testade jag ikväll då lillsyrran kom över och det kommer att bli en favoritförrätt när vi får middagsgäster. Mums!

Och nej, Kristoffer var inte hemma :)



Omelett (4 personer)
1 ägg
1 dl grädde
75 g västerbottenost
1 msk persilja


Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, grädde och ost och sedan även kantarellerna. Pensla fyra muffinsformar med matolj och fördela sedan smeten i formarna. Frädde i mitten av ugnen i ca 20 minuter.


Trattkantarellycka
250 g trattkantareller
1/2 gul lök
2 dl grädde


Skala och hacka löken. Stek kantarellerna i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tillsätt löken och fräs den glansig och mjuk. Tillsätt grädden och låt den småputtra tills  den tjocknar lite. Ta försiktigt ut omeletten från formen med en stekspade och placera den på ett assiett och lägg på trattkantarellycka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar