onsdag 22 februari 2012

Lasange med zucchiniplattor

LCHF-lasange, det låter väl ändå intressant. Här kommer ett recept för den som vill hålla  kålisarna borta.




Lasange med zucchiniplattor (4 personer)
500 g nörfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 burk passerade tomater
Oregano
Timjan
Salt
Peppar
Chilipulver
Vitlökspulver
1 zuccini
5 dl cream fraiche
2 dl riven ost

Brym lök och vitlök lätt i smör i en stekpanna. Blanda ner tomatpurén med lite vatten för att fördela purén jämt med löken. Lägg i köttfärsen och bryn även den. Häll över passerade tomater och krydda efter smak. Tvätta och skiva sedan zucchinini  i 3mm tjocka skivor. Lägg ett lager med zucchini i en ugnssäker form och lägg över hälften av köttfärsen. Lägg över ett till lager med zucchiniskivor och sedan resten av köttfärsåsen. Värm cream fraichen i stekpannan där du tillagade köttfärsåsen och och häll sedan cream frachien över lasangen. Gräddda i ugnen i 20 minuter. Lägg sedan på den rivna osten och ställ in formen i ugnen igen tills osten har smält. Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar