torsdag 16 februari 2012

Kladdkaka med limetopping

Jag har under mina bakår stött på många kladdkakerecept och denna kladdkaka är helt klart den bästa (enligt mitt tycke). Den är inte för söt och inte för kladdig utan helt klart perfekt om något kan vara perfekt dvs. Lite kladdig, saftig och lagom söt. När man sedan gör denna limetopping att ha på blir det en fullträff.


Kladdkaka med limetopping
200g smör
4 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör hastigt ner 4 dl socker och sedan kakaon, vaniljsocker och salt. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölet och rör hastigt till en slät smet. Häll smeten i en smord form (22 cm i diameter). Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter. 


Limetopping
100 g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 dl riven kokos
Rivet skal och juice av 1 lime
50 g riven vit choklad

Blanda philadelphiaost, florsocker, riven kokos, rivet skal och juice av 1 lime och riven vit choklad. Bred över kakan och strö över lite limeskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar