fredag 10 februari 2012

Fetaostfylld färsrulle

Fredagens middag var riktigt uppskattad.


Fetaostfylld färsrulle (6 personer)
600 g potatis
Rapsolja
Ströbröd
Gourmetsalt

600 g nötfärs
1 dl mjölk
3 msk potatismjöl
Havssalt
Svartpeppar
250 g fetaost
3 vitlöksklyftor
Persilja

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj  och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda väl med olja. Strö på ströbröd och sallt och peppar och blanda lätt. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter.
Blanda färs, mjölk, potatismjöl, salt och peppar. Platta ut den på ett smörpapper ca 20x15 cm. Smula samman fetaosten, pressad vitlök och hackad persilja. Fördela det på färsen och rulla ihop till en rulle. Ta bort pappret.
När potatisklyftorna stekt i 20 minuter ställer du in färsrullen på en separatplåt eller samma om det finns plats och grädda i ytterligare 30 minuter. Servera med en sallad till.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar