torsdag 19 januari 2012

Lakritsglass

Denna gång blev det en lakritsglass på tyrkisk-peber-godis. Krämigt och gräddigt. Denna kommer vi helt klart göra om. Snart!

Lakritsglass
3 dl grädde
1 dl standardmjölk
100 g mjuk tyrkisk peber volcano 
2 äggulor
1 dl socker
100 g hackad tyrkisk peber orginal som strössel


Koka upp grädden och mjölken och häll ner det mjuka tyrkisk-peber-godiset. Låt det koka på svag värme så att godiset smälter (ca 10 minuter). Låt svalna och ställ sedan i kylskåp i minst tre timmar. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda ner den kalla gräddblandningen i äggsmeten och häll allt i glassmaskinen. Följ instruktionerna för er glassmaskin. Jag lät min arbeta i ca 25 minuter. Servera med hackad tyrkisk peber orginal som strössel.


2 kommentarer:

  1. Den här glassen låter sjukt underbart god :]

    SvaraRadera
  2. Det var den också. Testa att göra den. Lycka till!

    SvaraRadera