söndag 8 januari 2012

Cupcakes med jordgubbsfrosting


Till fredagsfirandet bjöd vi även på cupcakes. Här har ni receptet på cupcakes med jordgubbsfrosting. 





Cupcakes (12 stycken)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulverr och salt och vänd  försiktigt ner  det i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna.


Jordgubbsfrosting 
3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1 1/2 dl färska jordgubbar (kan bytas ut mot hallon)


Rör florsocker och philadelphiaost krämigt. Mosa jordgubbarna. Vänd försiktigt ner de mosade jordgubbarna och bred frostingen på cupcakesen. Garnera med strössel  eller en skiva jordgubbe.  

2 kommentarer:

  1. ska man ha hela jordgubbar i frostingen eller mosade?

    SvaraRadera
  2. Sorry, glömde skriva det. Mosa dem innan. Lycka till, Alexandra

    SvaraRadera