söndag 18 december 2011

Sesamstekt lax med citron- och gurksallad

Denna laxrätt är så god att jag skulle kunna äta den varje vecka. Den är enkel att göra så den passar alldeles utmärkt en vardagskväll när det är så mycket annat som ska hinnas med. Smaklig måltid!


Sesamstekt lax med citron- och gurksallad (4 portioner)
600 g laxfilé
Salt och peppar
1 dl sesamfrön


Citron och gurksallad
1 gurka
2 dl créme fraiche
Rivet skal av en citron
Salt och peppar


Sätt ugnen på 175 grader. Skär laxen i fyra bitar. Salta och peppra. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxen däri. Stek i torr panna i några minuter och ställ sedan in laxen i ugnen i 10 minuter. Dela undertiden gurkan och tar ur kärnhuset. Skär den i 1 cm stora tärningar. Vispa créme fraiche hårt och blanda i citronskal och gurka. Smaka av med salt och peppar. Servera den varma laxen med den kalla gurksalladen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar