fredag 14 oktober 2011

Tomat- och basilikasoppa

Ni är så många som kikar in här på bloggen nu och jag blir så nyfiken på vilka ni är. Ja, ni är så många att det helt klart är fler än bara vänner och vänners vänner. Jag är så glad att bloggen uppskattas. Att det jag bakar och lagar här hemma kan ge middags- och baktips till andra.


Idag blir det ett middagstips från middagen vi i familjen R åt i måndags. En tomatsoppa som blev riktigt god och som självklart åts med hembakt bröd. Max visade att han är en fjärdedels italienare genom att doppa brödet i soppan. Gott!



Tomat- och basilikasoppa (2 personer)
Olivolja
1 burk krossade tomater
1 vitlöksklyfta
3 vårlökar
2 tsk hackad basilika
1 lagerbla
1 grönsaksbuljong
1 tsk tomatpuré
Svartpeppar
2 tsk mjöl
1 dl matlagningsgrädde
Salt


Värm olivoljan och tillsätt tomatkrossen. Pressa vitlöken och lägg i den och vårlökarna. Låt koka under omrörning i 3 minuter. Tillsätt basilika, lagerblad, buljong och tomatpuré. Krydda med nymalen svartpeppar. Låt soppan koka upp och låt den sedan sjuda i 30 minuter. Sila över soppan i en annan kastrull. Blanda mjöl och grädde och red soppan under omrörning. Värm upp soppan igen. Tillsätt salt och ytterligare lite peppar efter smak. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar