onsdag 12 oktober 2011

Fisksoppa med egengjord aioli

Ikväll lagade Kristoffer den godaste fisksoppan som jag någonsin har ätit. Max njöt och nickade instämmande när jag överöste stora kärleken med superlativ.



Ett klockrent middagstips när ni har vänner över på middag.



Fisksoppa (6 personer)
1 stor gul lök
olivolja
1 burk krossade tomater (Av märket Muti förstås)
3 vitlöksklyftor
1 pkt saffran
2 fiskbuljong
1 liter vatten
4 dl torrt vitt vin
Salt
Svartpeppar
1 1/2 dl strimlad purjolök
1 strimlad färsk fänkål
600 g benfri lax
300 g torskfilé
500 g tinade, skalade räkor
Hackad färsk persilja


Grovhacka löken och fräs i olivolja. Häll på tomaterna. Tillsätt vitlök, buljongtärningarna, vatten, saffran och vin. Sjud sakta i 20 minuter och smaka av med salt och peppar. Tillsätt strimlad fänkål och purjolök. Skär laxen och torsken i stora tärningar och lägg ner i soppan. Sjud tills fisken är precis genomkokt (ca 10 minuter).Lägg i räkorna och låt de bli varma. De får inte koka. Strö över persilja och servera med hemmagjord aioli. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar