lördag 17 september 2011

Snabb hummersoppa med pilgrimsmusslor


Pilgrimsmusslor har varit något som jag har varit sugen på att tillaga ett tag nu och ikväll slog jag till. Eftersom vi har varit igång hela dagen så fick det bli en snabb hummersoppa. Förrätten blev riktigt god och vår gourmet till son "uummade" vid varje sked.



Snabb hummersoppa med pilgrimsmusslor (4 personer)
1 gullök
2 morötter
5 dl vatten
5 pepparkorn
2 lagerblad
1/4 dl whiskey
1 dl grädde
Hummerfond efter smak
Salt
Peppar
300 g räkor
8 pilgrimsmusslor



Skala löken och morötterna. Dela löken i fyra delar. Koka löken, morötterna och vattnet i en kastrull i 30 minuter. Sila. Blanda i lagerblad, pepparkorn, grädde, whiskey och hummerfond och låt koka i ytterligare 60 minuter. Salta och peppra efter smak. 
Halstra pilgrimsmusslorna snabbt. Ca 1 minut på varje sida. Salta och peppra efter smak.
Lägg räkorna i botten på serveringsskålarna och häll upp soppan. Servera med parmesansticks.


Parmesansticks
10 skivor formfranska
Parmesan
Salt
Peppar



Skär bort kanterna på brödet och skiva dem i 2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en ugnssäker form. Salta, peppra och strö över riven parmesan. Lägg i ugnen i ca 10 minuter (tills de har fått en fin ljusbrun färg) på 225 grader. Låt vila i 5 minuter innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar