fredag 15 juli 2011

Somrig fisk i ugn

Igår tillagade jag denna fiskrätt och det blev så oerhört gott att den förtjänar att hamna här. Natti, lillsyrran som inte gillar fisk, tyckte att det var supergott. Kärlekarna var också supernöjda med gårdagens middag.

Somrig fisk i ugn (6 portioner)
 400g torsk
500g lax
800g färskpotatis
3 färska lökar
250g körsbärstomater
Skal från en citron
4msk smör
Flingsalt
Peppar

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Dela varje lök och lägg dem och potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Stek i mitten av ugnen på 250 grader i 15-25 minuter (lite beroende på potatisen storlek). Dela fisken i bitar. Lägg fisken och tomaterna på potatisen. Salta, peppra och strö över skalet från citronen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader och stek i ytterligare 20-25 minuter. Servera med en hollandaisesås. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar