fredag 22 juli 2011

Körsbär- och kokoskaka

När min mor kom hit igår hade hon med sig en skål med körsbär. Ljuvligt goda sådana. Kristoffer älskar körsbär. Ja, det vet ni ju redan och jag kunde inte motstå att baka en kaka med dem i. Jag som älskar kokos slängde i lite av det i kakan också. En riktig familjen R/P favorit.


Körsbär- och kokoskaka
2 ägg
2dl socker
1msk vaniljsocker
75g smör
1dl vatten
2dl kokos
3dl vetemjöl
1 1/2tsk bakpulver
225g urkärnade körsbär


Vispa ägg och socker poröst, vitt och fluffigt. Blanda torrvarorna i en separat bunke. Smält smöret och blanda med vattnet. Blanda ner smörblandningen och torrvarorna i äggsmeten. Smöra en form med löstagbar botten och "bröa" med kokos. Häll i hälften av smeten. Lägg ner körsbären, urkärnade, och häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter på 175 grader. Avnjut, om så önskas, med vaniljglass. Den är lika god utan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar