onsdag 22 juni 2011

Västerbottenpaj

Den har pajen hade vi som förrätt på nyårsafton och då var den bland det godaste jag hade ätit. Vi hoppas nu att jag även har lyckats denna gång.

Denna ska ätas på midsommarafton så en vacker bild på upplägget får ni vänta med att få avnjuta.



Västerbottenpaj
130 g smör
1dl vetemjöl
2 dl gramhamsmjöl
1/2 msk vatten

3 ägg
Salt
Peppar
2 dl grädde
150 g västerbottenost







Blanda mjöl, smör ordentligt och tillsätt sedan vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten. Låt degen vila i kylen i 30 minuter. Vispa under tiden ihop ägg med salt och peppar och grädde. Riv osten och blanda även i den. Förgrädda pajdegen i 10 minuter på 225 grader. Sänk värmen till 200 grader och häll smeten på pajdegen. Grädda i ytterligare 25 minuter. Vola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar