lördag 11 juni 2011

Krispig sallad

Denna sallad är perfekt att ta med på picknick. Vi valde dock att äta den här hemma. Allt började med att jag ville använda bladen från rödbetorna som vi hade i pajen. Lite googlande och ett samtal senare slängde jag ihop denna sallad. Det går självklart att blanda lite hur man vill, men just att ha aprikoser i var suveränt.

Krispig sallad
Rödbetsblad
Romansallad


20 aprikoser
1/2 dl vatten
1 msk flytande honung
1/2 msk balsamvinäger
Salt
Peppar
1 msk olivolja




Strimla aprikoserna och blanda dem med vatten, honung, vinäger, salt och peppar i en kastrull. Sjud under lock i 3 minuter. Vispa ihop med olja till en dressing. Blanda rödbetsblad och romansallad. Ringla  dressingen med aprikoser över salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar