fredag 29 april 2011

Kiwimarmelad

Massor av kiwi kvar i fruktskålen och imorgon bär det av till Italien, surt, då dyker ett recept upp på kiwimarmelad på en av bloggarna jag regelbundet läser. Wiiihhhhiiii!

Det underbara med marmelad är att det är så otroligt gott och så enkelt att göra. Det går snabbt och den blir så mycket godare när du gör den själv.




En superbra ge-bort-marmelad. Denna ska resa ända till Italien, Carrara.



 En perfekt blandning av sött och syrligt.
















Kiwimarmelad
6 kiwifrukter
1 citron (skal och saft)
2 dl syltsocker

Skala och skär fruktköttet i bitar. Lägg det i en kastrull tillsammans med syltsocker, saften och skalet från en citron. Låt koka och krossa sedan kiwifrukten genom att vispa med en ballongvisp. Koka marmeladen i ca 8 minuter eller tills den klarar marmeladprovet. Häll på burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar