måndag 25 april 2011

Grillat hos familjen R/P

Ikväll var MK här på middag. Vi saknade Annika och söta Ester, men det blev väldigt mysigt ändå. Vi bjöd på italiensk parmesankorv, grekisk köttfärsspett och bulgur- och tomatsallad. Kristoffer hade gjort sin berömda coleslaw som blev lika suverän som alltid.

Innan maten drack vi iste och åt påskgodis. Solen sken och grilldoften smög sig sakta in i vardagsrummet. En helt okej avslutning på påsken.

När Max hade ätit upp sin kyckling ville han ha mer mat. Vi som trodde att köttfärsspetten var för kryddade för honom hade fel. Han skrek efter mer och tyckte att det var precis i hans smak. Söta trollungen.

Till efterrätt hade jag gjort hemmagjord kolasås och egna maränger. Det serverades med gammeldags vaniljglass och bananskivor.




Kolasås
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker







Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan puttra på lite svagare värme i fem minuter. Ta bort från värmen och lägg i vaniljsocker under omrörning.





Maränger
3 äggvitor
3 dl socker
1 typa salt







Vispa äggvitorna på medelhastighet till ett fast skum. Tillsätt socker och en nypa salt och vispa kraftigt på högsta hastighet i fem minuter. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av skedar. Grädda på 150 grader i 40 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar