torsdag 21 april 2011

Bounty och balkongbrand

Vi fick besök av Kristoffers bror med familj ikväll så vi bjöd på grillat här hemma. Kristoffer glömde borsen på elgrillen och startade på så sätt en balkongbrand. Den gick snabbt att släcka och maten stod på bordet en timme senare än tänkt och det är väl inte så illa.



Jag har lagt ut det här Bounty-receptet förut, men de är så otroligt goda att jag känner att de förtjänar att hamna på första sidan igen.

Bounty (ca 40 stycken)

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)




Garnering:
200 g ljus blockchoklad
ev silverkulor eller dekorationshjärtan


Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna) Ställ kallt minst en timma.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen (pynta dem med en silver dekorationshjärtan om så önskas) och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt!


http://systerdessert.blogspot.com/2011/01/fordrink-och-bounty.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar