fredag 11 mars 2011

Körsbärsmarmelad

Hittade körsbär i frysen ikväll som vi plockade hos familjen P i somras. Kristoffer älskar körsbär så som en lite överraskning har jag nu gjort körsbärsmarmelad som han ska få när han kommer hem från London. Han borde dyka upp snart. Hoppas han blir glad. Marmeladen ser fin ut i alla fall eller vad säger ni?






Körsbärsmarmelad
1 liter körsbär (urkärnade)
1 liter syltsocker (kan halveras om bären är söta)

Blanda körsbär och socker (bären kan skäras i mindre bitar innan om så önskas) i en kastrull och låt koka i 12-15 minuter. Gör marmeladprovet för att se om marmeladen är klar (Lägg lite marmelad på en kall tallrik, gör ett spår i mitten med en sked. Om marmeladen stannar och spåret inte flyter ihop igen är den klar). Häll upp i glasburk och låt svalna. Förvaras svalt och mörkt.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar