måndag 14 mars 2011

Hemmagjord pasta

Igår gjorde vi egen pasta här hemma. Det är kul, men lite svårt att få till det riktigt bra. Det är en hel del att hålla reda på och i så jag rekommenderar att man är två de första gångerna. Inget måste, men det underlättar. Det blev gott och det går hyfsat snabbt så detta vill jag göra snart igen.

Tagliatelle (4 personer)
2 medelstora ägg
2 msk vatten
2 msk olivolja
2 krm salt
2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl

Rör ihop ägg, vatten och olja i en hushållsassistent. Tillsätt salt och arbeta in det mesta av mjölet. Låt maskinen arbeta med degen i minst 5 minuter till en smidig och elastisk deg. Tillsätt eventuellt mer mjöl.  Låt degen vila under bakduk i 30 minuter. Dela degen i 3-4 bitar. Börja med att rulla igenom en bit med pastadeg på den breda valsen och ändra sedan till mindre och mindre vals tills du har ett avlångt 1-2 mm tunn pastadeg. Mjöla då och då. Sedan ställer du in valsen på ex. tagliatelle och kör igenom pastabiten. Gör så med alla pastabitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar