måndag 3 januari 2011

Max 1-årskalas firas med fikonmarmelad

Igår firade vi med familjerna att vårt lilla troll ska fylla 1 år. Vårt <3 har blivit så stor. Underbart! Eftersom min mor och far redan var här hjälpte de oss en hel del vilket var kanon. Jag hade innan gjort fikonmarmelad som vi skulle bjuda på när vi skålade med bubbel. Här kommer receptet för den som är intresserad.

Alexandras fikonmarmelad
250 g fikon, skär i små bitar
75 g solroskärnor
2,5 dl rödvin
1 dl marsalavin
0,5 dl vatten
1 dl råsocker

Blanda samtliga ingredienser och låt koka i 20 minuter. Häll upp i glasburk med tätslutande lock. Klart!


Servera med kex och brieost så blir det kanongott!



Det blev italienskt (toscanskt) till middag vilket var väldigt uppskattat. Salviakryddad kycklingfilé med potatisgratäng.


Till efterrätt hade vi köpt en prinsesstårta som Max älskade. Han fick både känna och smaka på tårtan. Jag hade även gjort mina kladdkakemuffins med chokladbitar.

Alexandras kladdkaksmuffins
2 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
1,5 dl vetemjöl
100 g smör
100g marabou mjölkchoklad

Vispa först ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och kakao och häll (sikta) det i äggsmeten . Smält smöret och häll även i det. Hacka chokladen i små bitar och fördela det i 12 muffinsformar. Häll sedan i smeten i formerna och grädda i ugnen i 12-15 minuter, 175 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar