måndag 31 januari 2011

Lyckad söndag med chokladkaka

Söndagen blev riktigt lyckad tillslut. Min mamma och syster kom över och satt barnvakt till Max så att jag och Kristoffer kunde gå på bröllopsmässan.  Väl där gick vi runt i lugn och ro och drömma oss bort bland chokladfontäner, blommor, makeupartister, lyxiga festlokaler, resor till Aruba och vackra brudklänningar. Det blev en mysig eftermiddag med kärleken. Nu fortsätter planeringen för kontrollfreaket!

Vi kom sedan hem till ett dukat bord och maten klar för att sedan avsluta dagen med en supergod chokladkaka med hallongrädde till.

Chokladkaka
100 g smör
100 g mörk choklad 70%
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl vetemjöl

Garnering
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
200 g hallon

Sätt ugnen på 175°C. Smält matfettet i en kastrull. Ta den från plattan och lägg ner chokladen i bitar och rör tills den smält. Vispa ägg, socker, vanilj och salt poröst. Rör ner mjöl- och chokladblandningen. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan kallna på galler. Lägg hallonen i en mixer och mixa till en puré. Blanda i flosocker. Vispa grädden. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar